Beskrivning
Rustika stekbleck i kolstål från spanska Pallarés.
För matlagning över öppen eld, på grillen, i ugnen eller på spisen.
Stek kryddiga korvar, grilla härliga skaldjur, ugnsrosta säsongens rotsaker eller laga saftiga stekar och hel fisk.
Stekblecken är enkla att sköta och tål att användas mycket. Perfekta att servera direkt ifrån.
Passar alla värmekällor.
Skötselråd: Innan första användningen, diska för hand i hett vatten med lite diskmedel, torka noga torrt med hushållspapper och smörj in med några droppar rapsolja.
Torkpappret kan bli lite svart de första gångerna stekblecket diskas pga blandningen av stål och järn i materialet.
Lämna aldrig stekblecket blött eller fuktigt, då kan det rosta. Ett alternativ är även att ”bränna in” stekblecket efter disk som ovan, smörj in med rapsolja och kör i ugnen på medelhög värme ca 20 minuter, överflödig rapsolja torkas bort innan förvaring.
Efter varje användning diska för hand, torka noga och smörj in med några droppar rapsolja.
Recensioner